İnsan Hakları ve Doğu Türkistan

İyi Parti, Ankara’da “İnsan Hakları ve Doğu Türkistan” konulu toplantı düzenledi. Toplantıya İyi parti genel başkanı Meral Akşener katıldı. Uygur insan hakları raporunu sundu.

 İyi Parti, Ankara’da “İnsan Hakları ve Doğu Türkistan” konulu toplantı düzenledi. Toplantıya İyi parti genel başkanı Meral Akşener katıldı. Uygur insan hakları raporunu sundu.

 

Akşenerin açıklamarı şöyle:

 

“Uygur insan hakları raporu” bugüne kadar yapılmış en kapsamlı bir çalışma. Türkçe, Ingilizce, Uygurca ve Çince olmak üzere dört dile çevirildi. 

 

“TOPLAMA KAMPLARI ARTIK GİZLENEMEYECEK BOYUTTA”

Raporumuzda; Çin Yönetimi’nin, küresel çıkarları doğrultusunda, “Güvenlikleştirme” adı altında gerçekleştirdiği, “Çinlileştirme” politikasının, detaylarını göreceksiniz. Milyonlarca Uygur, Kazak, Kırgız ve Özbek Türkü kardeşimizin; onurunu, namusunu, kültürel varlığını, ve en temel haklarını hedef alan, bir büyük zulme şahit olacaksınız. Değerli misafirlerimiz; Biliyorsunuz, Çin yönetimi, yıllar boyunca, toplama kamplarının varlığını reddetti. Ama gelinen noktada, hem bu kampların fiziki varlığı, hem de toplama kampı mağdurlarının anlattığı gerçekler, artık gizlenemeyecek bir boyuta geldi.

 

“NEYMİŞ MESLEK EDİNDİRME KURSLARIYMIŞ”

Hal böyle olunca da, inkar gitti, yerine yalanlar geldi… Neymiş? 3 milyonu aşkın insanın alıkonulduğu, sistematik işkencelerin, tecavüzlerin yaşandığı, bu ucube yerler; aslında, “meslek edindirme kurslarıymış.” Utanmazlığa bakar mısınız? Yalanlarla, tüm dünyayı ayakta uyutabileceğini zanneden, şu zihniyete bir bakar mısınız? Ama nafile… Aslında dünya bu gerçekleri biliyor. Aslında herkes, Çin’in uyguladığı zulmü görüyor. Ancak maalesef hiç kimse, bu zulmü durdurmak için somut bir adım atmıyor. Bu durumdan faydalanmaya çalışan, Çin Yönetimi de, insanlık dışı faaliyetlerini, örtbas etmek için, elinden geleni ardına koymuyor.

 

 Uygur İnsan Hakları Raporu: 

https://www.uyghurreport.com/wp-content/uploads/The_Human_Rights_Report_on_Uyghur-Turkish.pdf

The_Human_Rights_Report_on_Uyghur-Turkish.pdf

 

 

Kaynak: https://www.yenicaggazetesi.com.tr/meral-aksener-uygur-turkleri-icin-konustu-and-olsun-sart-olsun-bu-defa-unutturmayacagiz–492880h.htm