Perspektif gönüllülerimiz için kısa tanıtım

Öncelikle Uygur halkının sesi olmak için bizimle çalışmak isteğiniz için teşekkür ederim.

Öncelikle Uygur halkının sesi olmak için bizimle çalışmak isteğiniz için teşekkür ederim.

Dünyanın dört bir yanından gönüllülerimiz 15 dil kanalında çalışıyor. ve Türkçe kanalımız çok fazla gönüllümüz olmadığı için en zayıf takımlardan biri oldu.

 

 

Türkçe ekibimiz, Uygur Times Ajansı”nın ana akım medya veya diğer dil kanalları gibi diğer kaynaklardan gelen haberleri Türkçe”ye çevirmek ve Türkçe kanal web sitemizde ve sosyal medyada yayınlamak için çalışmaktadır.

 

Herkesin çok kısa ve sınırlı bir zamanı olduğuna inanıyoruz ve bu nedenle gönüllülerimizden haftada sadece birkaç saat bizimle çalışmalarını istiyoruz.

 

Oluşturacağımız haber ve içeriklerin ana başlıkları, insan hakları ve Doğu Türkistan”daki Uygurların durumu, Çin”in Uygurlara yönelik soykırımına uluslararası tepkiler ve Uygurların diasporadaki siyasi, toplumsal hareketleri olacak.

 

Oluşturacağımız haberlerin ve içeriklerin ana başlıkları, insan hakları ve Doğu Türkistan”daki Uygurların durumu, Çin”in Uygurlara yönelik soykırımına uluslararası tepki ve Uygur halkının diasporadaki siyasi yada toplumsal hareketleri, Türkiye ve Türkiye hakkında yorum ve görüşler olacak. 

Çin ilişkileri.bağımsızlık, tarafsızlık ve özgünlük gibi gazeteciliğin temel ilkelerini takip etmeye çalışıyoruz.

Türk dilinde Uygur ve Çin konularında uzmanlaşmış bağımsız bir medya kuruluşu yoktur. bu boşluğu doldurabileceğimize inanıyoruz.

Uygur Times ajansını anlamak için bu tanıtımı okuyabilirsiniz.