Mübarek Mescidi Aksa İmamı Fas Hükümetine Çağrıda Bulundu

Mescid-i Aksa imamı ve İslam dünyasının tanınmış isimlerinden Şeyh İkrime Said Sabri, bugün Twitter hesabından bir açıklama yaparak Fas hükümetini Uygur mültecisi İdris Hasan’ı Çin”e iade etmemeye çağırıda bulundu.

Mescid-i Aksa imamı ve İslam dünyasının tanınmış isimlerinden Şeyh İkrime Said Sabri, bugün Twitterhesabından bir açıklama yaparak Fas hükümetini Uygur mültecisi İdris Hasan’ı Çin”e iade etmemeye çağırıda bulundu.

 

Twitter hesabında şöyle yazdı: “Bir müşrik bir Müslüman”a sığınırsa, o Müslüman”ın o müşrikinsığınmasını saklaması ve onu güvenliğe kavuşturması gerekir, peki bir Müslüman başka bir Müslüman kardeşine sığınırsa ne olur?” Mübarek Aksa Camii adına, Fas hükümet yetkililerini, bir Türkistanlı Müslüman olan (eski adıyla Türkistan) İdris Hasan”ı Çin”e iade etme kararından vazgeçmeye çağırıyoruz.”

 

“Çin, İslam”a ve Müslümanlara karşı çıkan kafir bir ülke ve İdris Hasan’ı idam etmek istiyorlar. Sizleronu korumakla yükümlüsünüz” diye tweet attı. Onu ülkenizden kovmak istiyorsanız, onu güvenli başka bir ülkeye göndermelisiniz ki. Sevgili Peygamberefendimiz (Allah’ın barış ve nimetleri onun üzerine olsun) sözlerini hatırlayın: “Müslüman Müslümanın kardeşidir ve birbirlerine zulmetmezler ve birbirlerine isyan etmezler”