Tüm Dünyadaki Uygurlar Türkiyedeki Uygurlarla Akrabadır!

0

Tahir Emin Uygurian

Ben Tahir Emin Uygurian ,Türkiyede yaşayan bütün Uygur kardeşlerimin akrabasıyım. Ve ABD,Avrupa.Kanada,Avusturya,Japonya vb dünyanın her yerinde yaşayan Uygurların Türkiyede yaşayan Uygurlarla akraba olduğuna güvenim tamdır. Aziz kardeşlerim Akrabaların şöyle bir kaç basit prensipleri vardır:

  1. Akrabalar birbirlerini arar,hatırasını sorarlar.
  2. Sorunları varsa elinden gelince yardım eder.
  3. Kaybolursa araştırır soruşturur.

      İşine ,eğitimine,sağlığına ve günlük          hayatıyla ilgilenir, yol gösterir .

Çin vatanımız Doğu Türkistan’da ”kardeş aile” oyunuyla Uygurları asimile ediyor.Uygurları çinlilere meyil etmeye çalışıyor.

Yurtdışında Uygurlar mesafe uzaklığı ve sevgi eksikliğinden dolayı birbirimizle ilişkimiz sıkı değil. Bu bir çok kardeşlerimizi olumsuz yönde etkiliyor. Bu nedenle kardeşlerimizin sağlığı,güvenliği ,aniden kaybolması ve bu durumdan kimsenin haberi olmaması gibi sıkıntıların ortaya çıkmasını önlemek için Türkiyede yaşayan Uygur kardeşlerimizle akraba olma teklifini sunuyorum.

Bu akrabalık elbet ne kadar pratik ve gerçek olursa o kadar iyi. Yani birbirimizle yuva kurmak,dönür olmak,anne çocuk olmak,ağabey kardeş olma gibi.En azından dost olmak!

Şu an iletişim çok kolay.Bir çok kişi birbirini tanıyor.Bu aralar dünya barış,huzur içinde değil . Vatanımız Doğu Türkistan ile İletişim kuramadığımız bugünlerde Türkiye ve başka ülkelerde yaşayan kardeşlerimizin sahipsiz ,eş dost akrabasız kalması bizim için iyi değildir .

Türkiyedeki yalnız yaşayan kardeşlerimiz de dünyanın heryerinden aktif ve dürüst halde akraba dost arayalım.Diğer ülkelerdeki kardeşlerimiz de onlara akrabalık sevgisiyle yaklaşalım!

Bu akrabalığa yüksek koşullarda bulunmayalım! Ekonomik destek verme,evlenme ,yurtdışına getirme gibi.Fakat durumumuzdan anlasın elinden gelince yardım etsin yol göstersin! 

Birbirimizle ilgilenelim !!!

23 Mayıs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *