Türk Firmalarından Çin'e Doğu Türkistan Ambargosu

Doğu Türkistan’da yapılan Çin Zulmüne Türkiye’de çeşitli eylemler, eleştiriler ve söylemler olsa da şu ana  kadar hiçbir şahıs hiç bir kurum somut bir adım atmamıştı. Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine yapılan insanlık dışı uygulamalara karşı Denizlili genç iş adamı  Kadir AKINCI Türkiye’de ilk olarak somut bir adım attı ve Denkrom Makina için büyük öneme sahip olan Çin mallarına boykot uyguladı.AKINCI Ambargo uygulamakla kalmayıp , “Doğu  Türkistan için Çin ile ticareti sen de bırak sen de dur de “ kampanyasını başlattı. Ocak ayında başlatılan kampanya 3 Nissana kadar 44 firmanın katılımını sağladı ve  957 Bin dollar tutarında ithalatın bırakılıp  ambargo uygulamasına vesile oldu.

Akis haber’e verdiği repörtaja anlatan AKINCI “ Denkrom makine firması gıda Makinesi üreten bir firma üretim sürecinde kullanılan bazi malzemelerin Çin’den aldığı motor kompresör, fanlar, karıştırıcı ,bunların tamamının Çinden geldiğini ve bu ürünlerin  Japon malı,  Alman malı gibi  alternatiflerinin de olduğunu ama Çin’den tercih etme sebebi ise fiyatının uygun olması olduğunu belirtti. Doğu Türkistan’daki zülümden haberi olduğunu ve ilgilendiğini belirten AKINCI : zülüm artınca bir Türk evladı olarak  bir müsülman olarak para bizim için ana başlık değil. Bu malların alternatiflerini de kullanabilirz  en azından hazreti İbrahime su getiren karınca misali destek olabiliriz diye düşündük” dedi  2.5 yıldan beri Çin’den ithalatı bıraktığını belirten AKINCI fiyat farkı olarak 20~30% maddı kaybı olsada para yerine kardeşliği tercih etti .

Doğu Türkistan meselesi hakkında konuşan AKINCI : Doğu Türkistandaki zülüm altındaki Müslüman Türk kadınlarının nasıl tacize uğradıklarını, anne babaları hapiste olan çoçukların nasıl donarak öldüklerini yakından takip ettiğini ve bu sebeple, Doğu Türkistan’a Türk milletinin, Tarihte kurulan türk devletlerinin, Osmanlının ve tüm dünyadaki Türklerin şeref ve haysiyeti olarak baktığını. Türk kadınlarının taciz edilirken , çocuklar nehir kenarında ölürken, Türk tarihine , Türk haysiyeti ve namusuna el uzatılırken, biz burda  para kazanmayı, ekonomiyi yükseltmeyi düşünemezdik dedi AKINCI.

Biz Uygur Ajansı olarak Doğu Türkistan’da zülüm altındaki ve tüm dünyada yaşayan 30 milyon Uygur Türkü adına Kadir AKINCI başta olmak üzere 43 Türk firmasına yaptıkları fedakarlıktan dolay teşekkürlerimizi sunuyor ve ticaretlerine başarılar diliyoruz. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *