Yeni tip korona virüsü 2018 Çin televizyon kanalları ve dergilerinde yer alıyor ! ! !

0
çin-virüsü

Wuhan virüs araştırma merkezindeki araştırma ekibi tarafından bir yıl önce birçok domuzun ölmesine neden olan salgın hastalığın aslında yarasadan domuza geçen yeni tip Korona virüsü olduğu tespit edilmiştir. Bu çalışma Bilim dergisi Nature ‘ın 12 Nisan 2018 tarihli sayısında Dr. Zhou ve çalışma arkadaşları tarafından yayınlandı.


Makalenin başlığı “Yarasa kaynaklı HKU2-benzeri bir korona virüsün neden olduğu ölümcül domuz akut ishali sendromu” .
Araştırmacılar bu virüsün bağırsak ve solunum enfeksiyonlarına yol açıtığını hastalık belirtileri ise ishal, mide bulantısı ve kusma,ani kilo kaybı ve 90% ölüm olduğunu belirtiyor.Aynı zamanda araştırmacılar tarafından domuz çiftliğinde çalışanlara test yapıldığı ve negatif olduğunu virüsün geçici olarak insanlara bulaşmadığını ifade ediyorlar.Araştırmacılar virüsün şimdilik insanlara bulaşmasa da ama bu virüsün 2003’ te yayılan SARS’a bir çok benzerliği olduğunu ve yarasaların taşıdığı bazı korona virüsleri çiftlik hayvanlarına da bulaştığı ve ciddi hastalıklara yol açtığı öne sürüyorlar.
Yarasaların taşıdığı Korona virüslerine karşı çalışmaları ileri sürerek hayvancılık güvencinin sağlanması çok önemlidir.
Araştırmacı: “ Şuna virüs başarıyla izole edildi.Biz en kısa sürede virüse karşı antikor ve aşıları hazırlayıp yayılmasına engel olacağız.”

Kaynak1 : http://www.xinhuanet.com/tech/2018-04/05/c_1122641615.htm

kaynak2 : https://www.youtube.com/watch?v=2Ez6ncTxP7A&feature=youtu.be

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *