Çin Toplama Kampı Yalanı Bir Kez Daha Ortaya Çıktı !

0
Çin Toplama Kampı

İstanbul’da yaşayan Uygurlardan bir grup :  Çin zulmüne maruz kalan aile bireylerinin fotoğrafları baskılı tişörtler giyerek . Çin’deki toplama kamplarına zorla götürülen ailelerini bulmak ve kamuoyu desteği için  bugün de Sarıyer’de bulunan Çin Konsolosluğu’na gitti. Fakat buradan da geri çevrildi. 

Tarabya’ya gelen Uygurlardan  gözyaşları içinde ailelerini bulmak istediklerini anlatan  Jevlan Şirmehmed, 2019’un Aralık ayında Çin’in Ankara Büyükelçisi Deng Li’nin ‘Uygur Türkleri dilekçe versin, ailelerini bulalım’ çağrısına uyarak  internet üzerinden verdikleri dilekçeleri kabul edilmediğini, bunun üzerine buraya elden teslim etmek için  geldiklerini ve yine de konsolosluk yetkilileri tarafından içeri bile alınmadan  geri çevrildiklerini dile getirdi.

Çin konsolosluğu sosyal medyada resmî hesabından,ailesini arayan Uygurlar’a  “bizimle iletişime geçin ailenizi bulacağız, yardımcı olacağız “tartızında  yorumlarda bulunuyor. Fakat bunun doğru olmadığını , kendileri bugün bir kez daha ispatlamış oldu. 

https://iuyghur.com/?p=111869

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *