Çin’e karşı ‘Uygur Zorunlu İşçiliği Engelleme Tasarısı’ kabul edildi

0
Çin'e karşı 'Uygur Zorunlu İşçiliği Engelleme Tasarısı' kabul edildi


ABD Temsilciler Meclisi, Çin’in  Uygurları   zorla çalıştırma ile üretilen ürünlerin ABD’ye ithalatın yasaklanmasını ve işçi kaçakçılığına karışan bireylere yaptırım uygulanmasını öngören bir tasarı geçirdi.

Temsilciler Meclisi Genel Kurulunda oylamaya sunulan “Uygur Zorunlu İşçiliği Engelleme Tasarısı” başlıklı karar tasarısı 3’e karşı 406 “Evet” oyuyla onaylandı.

Şimdi oylanmak üzere Senato’ya gönderilecek söz konusu tasarının, buradan da geçmesi halinde imzalanmak üzere Başkan Donald Trump’ın masasına gitmesi bekleniyor.

Tasarının yasalaşması halinde Çin’in dünyaya ihraç ettiği Doğu Türkistan’da üretilen ürünlerin alımı durdurulacak.

Medyada yer alan birçok raporda, Çin’in, Doğu Türkistan’da  inşa ettiği kamplarda Uygurların zorla çalıştırıldığı yer alıyor.

Çin, söz konusu kamplarda “mesleki eğitim verilen kişilerin hepsinin mezun olduğunu ve mutlu bir yaşam sürdürdüklerini” savunsa da kamplardan mezun olan kişilerin  ciddi kısıtlamaların olduğu fabrikalarda zorla çalıştırıldığı  biliniyor.

https://www.aa.com.tr/tr/dunya/abd-temsilciler-meclisinden-cine-karsi-uygur-zorunlu-isciligi-engelleme-tasarisi/1982437#

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *