SIS Eski Şefi: Çin Tüm Dünyaya Yalan Söyledi

0
Çin Tüm Dünyaya Yalan Söyledi

DOSYA FOTOĞRAFI: İngiltere’nin Gizli İstihbarat Servisi (SIS) şefi John Sawers, 28 Ekim 2010 tarihinde Londra’da akademisyenlerin, yetkililerin ve editörlerin canlı bir televizyon toplantısına hitap ediyor. REUTERS / Toby Melville

LONDRA (Reuters), İngiltere’nin eski MI6 dış istihbarat servisi şefi John Sawers çarşamba günü yaptığı açıklamada, Çin yeni koronavirüs salgını hakkında dünyanın geri kalanından önemli bilgileri gizledi ve bu nedenle aldatmacasına cevap vermeli.

ABD Başkanı Donald Trump, Salı günü Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) fon vermeyi durduracağını, DSÖ Çin’in virüsle ilgili “Yalan bilgileri” desteklediğini söyledi.

2009’dan 2014’e kadar, İngiltere Gizli İstihbarat Servisi veya MI6 şefi olan John Sawers, Çin’i DSÖ yerine sorumlu tutmanın daha iyi olacağını söyledi.

Sawers BBC’ye yaptığı açıklamada “ABD’de virüsü ile ilgili Çin gerçekleri gizlemesine karşı büyük bir öfke var. Başlangıcında virüsle başa çıkamayan Çin dünyaya karşı büyük bir sorumluluktan kaçıyor” dedi.

Sawers yine “İstihbarat, diğer devletler ve diğer aktörler tarafından sizden gizlenmiş olan bilgileri elde etmeyi amaçlar, Aralık ve Ocak aylarında Çinlilerin bunu Batı’dan gizlediği kısa bir dönem vardı.” İfadelerini kullandı.

Hazırlayan : İdikut

Kaynak:

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-britain-china-idUSKCN21X0VY

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *