Almanya’dan Çin’e 130 milyar Sterlin Korona Virüs Faturası

Birleşik krallık ,Fransa ve ABD’nin hamlesinden sonra Almanya Çin’in sinirini bozdu.Berlin Pekin yöntemine seslendi kürüsel salgından Çin’i sorumlu tuttu.Hatta 130 milyar sterlin fatura kesti. 

ABD’nin sürekli suçlama yönelttiği Çin’e Fransa ve İngiltere de resmi ağızlardan suçlayıcı ifadeler kullanırken bir yeni darbe Almanya’dan geldi.Küresel ekonomiye büyük darbe vuran virüse tepki ise Almanya’nın en büyük yayın organı Bild gazetesinden geldi. 

Almanya’nın en büyük yayın organı Bild , , koronavirüs pandemisinin etkisi nedeniyle Alman ekonomisinin uğradığı zararları sayarak Pekin’in Berlin’e 130milyar sterlin borçlu olduğunu yazdı. Almanya, Fransa, İngiltere ve ABD’ den sonra koronavirüs öfkesini virüsün ortaya çıktığı Çin’e yöneltti. Son saldırılar, Pekin’in krizin gerçek ölçeğini örtüyor gibi göründüğü bulgularına dayanarak, salgının kaynağı bir sır olarak kalmaktadır.

Bild ayrıca Cumartesi ABD Başkanı Donald Trump’ın korona virüs salgınının dünyaya yayılmasıyla ilgili suçlamalarına yer verdi.

Cumartesi ABD Başkanı Donald Trump “korona virüsü salgınından Çin’in kasıtlı olarak sorumluluğu bulunuyorsa bunun sonuçlarıyla karşı karşıya kalacaktır. Bu bir hataysa da, hata hatadır” dedi.

Trump, “Şimdi soru şu: Corona virüsü kontrolden çıkmış bir hata mıydı, yoksa kasıtlı mı yapılmıştı?” dedi. ABD Başkanı, bu iki seçenek arasında büyük fark olduğunu söyledi.

Kaynak : https://www.express.co.uk/news/world/1271028/Angela-Merkel-Germany-China-coronavirus-blame-Wuhan-Xi-Jinping-Trump-latest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *