TOPLAMA KAMPINDAKİ VAHŞETİ ANLATTI, BABASI KATLEDİLDİ

0

Zumret Davut (30) , Ürümçi doğumlu Uygur Türkü 31 mart 2018’de gözaltına alınmıştı sonra hiçbir gerekçe gösterilmeden toplama kampına gönderildi. 2 Haziran 2018’de Pakistan Uyruklu eşinin başvurusu üzerine Pakistan Büyükelçiliği’nin aracılığıyla serbest bırakıldı. Nisan 2019’da ailesiyle ABD’ye geldi.

Zumret 25 Eylül BM ‘de düzenlenen oturumda başından geçen dehşeti anlatmıştı . Konuşmasında şu ifadeler yer alıyordu:
Eşinin ticari ilişkileri yüzünden gözaltına alınarak günlerce sorguladılar. ABD vizesi alma nedenimi sordular, neden ABD’ye gitmeye çalıştığımı sordular. Sonra tıbbi test yaptılar. Ardından toplama kampına götürdüler. Kampta 15 yaşından 65 yaşına kadar kadınlar vardı. Koşullar çok kötüydü. Zorla kısırlaştırma ilacı veriyorlar. bir kadına yardım ettim diye dövdüler biri “söyle Allah’ına seni kurtarsın “diye bağırdı. Üç gün yemek vermeden işkence yaptılar.

Çin işte Zumret Davut’un bu konuşmasından sonra geçen Cuma günü babasının katledildiği ve diğer aile bireylerini gözaltına alındığı haberini aldı.

Çin Zumret Davut’un ağabeyine zorla propaganda videosu çektirdi. Videonun içeriği şöyle : Kardeşim Zumret Davut hiçbir zaman mesleki eğitim merkezine gitmedi(toplama kampı).hiçbir zaman kısırlaştırmaya zorlanmadı ,kendi isteğiyle hastaneye gitti ve miyom ameliyatı oldu .
Kayıtta yine ABD Dış işleri bakanı Mike Pompeo,ya şöyle seslendi : yalanlarını düzeltmek ve sessiz hayatımızı rahatsız etmek için kardeşim Zumret davut’u kullanmayı bırak.

Mike Pompeo, tüm ülkelere ,Sincan (Doğu Türkistan )’daki baskı politikasına karşı durma çağrısında bulunmuştu New York’ta Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan dış işleri bakanlarıyla yaptığı toplantıda, terörle mücadelede birlikte çalışmayı devam ettirmeleri gerektiğini belirtmişti.
Pompeo birde Çin’in Doğu Türkistanda yaşananların büyük insan hakları ihlalleri içerdiğini belirtmiş. Vatikan konferansında da Zumret Davut’un kampta yaşadıklarından bahsetmişti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *