ÇİN FABRİKALARINA GÖTÜRÜLEN UYGUR TÜRK’Ü KADINLARA TECAVÜZ EDİLİYOR

0

Tahir İmin Uighurian

2018’den 2019’a kadar Doğu’Türkistan’ın güney bölgesinden çoğu kadın en az 500 bin genç, iş gücünün Çin’e gönderilmesi politikası desteğiyle kendi rızaları olmadan Çin’deki fabrikalara çalışmaya gönderildi. Çin, bu gençleri ailelerinden zorla ayırdılar .
Onlar; ZheJiang, JiangSu, Henan, HeBei, Guandong eyaletlerine gönderildiler.

Çin fabrikalarına gönderilen gençler, her gün 14 saat çalışmaya zorlanıyor. Gençlerin her durumu 24 saat kamerayla gözetleniyor ve Çinli güvenlikçilerin kontrol altındalar. Dışarı çıkmak isteyenlere güvenlik eşliği olmadan çıkmasına izin vermezler.

Gençleri yönetmeye Çinliler görevlendirilip biraz teknik öğrettikten sonra çalıştırmaya başlıyorlar. Yapacağı işler yüksek teknik gerektirmeyen tekstil, örgü, oyuncak vs. üretimiyle ilgilidir. Onların yemekleri çok kötü, bundan dolayı hastalanıyorlar ve hastalanan kızlar görevliler tarafından götürülüp bir daha dönemeyebilirler.

Uighur Ajansı’na gelen bilgiye göre Çin fabrikalarında birçok Uygur Türk’ü kadın sex kölesi olmaya zorlanmışlar .Çinli fabrika patronlar ve yöneticiler istediği zaman istediği birini alıp götürüyor ve onlara tecavüz ediyorlar. Kızların çoğu kimseye anlatamazsa da kimileri ailelerini arayıp “başıma ne gelirse … ” diyerek Çin’de yaşadıklarını anlatmışlar.

Kadınlar, can güvenliği için bu zulümlere katlanmak zorundalar. Sayıları belli değilse de yaşadıklarına dayanamayıp intihar edenlerin olduğu belirtiliyor.

Bu haberi doğrulayabilecek nitelikte olan farklı kaynaklar da vardır.
Erkin Azat (kazak) arkadaşımıza Ürümçi Ulanbay’daki toplama kampından gelen bilgilere göre güzel kız mahpuslara Çin polisleri tarafından toplu tecavüz ediliyor.

Daha önce toplama kampında tutuklu bulunan Sayragül, İsrail’in Haretz gazetesine verdiği röportajında söyle diyor: “işkence ve tecavüz, toplama kampında sürekli olan şeylerdir. Bir keresinde bir kıza diğer mahpusların önünde tecavüz edildi. Amaçları mahpuslarda duygusal bir değişikliğin olup olmadığını denemek olmalı.”

17 Ekim Amerika devlet meclisinde “Doğu Türkistan’daki zorla çalıştırma” konusunda tanıkları dinleme konferans düzenlendi. Araştırmacı Adrian Zenz, Uygur insan hakları aktivisti Nuri Türkel ve diğer iki araştırmacı Doğu Türkistan’daki zorlu çalıştırmayla ilgili iddia ve kanıtlarını dile getirdi. Konuşmada şunlar yer alıyor: “Çin, en ucuz veya ücretsiz iş gücüyle dünyadaki en ucuz ürün üretme avantajıyla dünya ekonomisine tehdit ediyor .Uygurlar, en acımasız zorlu çalıştırmanın en mazlum kurbanları olmaktadırlar.”

Uighur Ajansı’nın aldığı bilgiye göre Uygur Türk’ü kadınları, fabrikalarda tecavüze maruz tutulmakla kalmayıp dışarıdakilere yönelik de cinsel ilişkilere zorlanıyorlar .

Daha öncede de Erkin Sıddık bey, bu konuyla ilgili beyanında Çin’in Uygur zeminindeki toplama kamplarında Uygur Türk’ü kızların dışarıdakilere yönelik cinsel ilişkilere zorlandıklarını beyan etmişti.

Çin’in Uygur Türk’ü kadınları Çinli erkeklerle evlenmeye zorladıkları da aşikar ve bununla ilgili haberler tüm dünya medyasında geniş yer almıştır .

Bu tür olay tüm medya ve uluslararası toplumun dikkat vermesi gereken bir konu. Bir çok Uygur Türk’ü araştırmacı konu hakkında ispat topluyorlar. Belki de bu Çin’in insaniyete karşı cinayetlerinin ortaya çıkan en vahşi biri olabilir .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *