Çin zengin Suudilere “helal organ” satmak için müslüman mahkumları öldürüyor.

0

Yeni bir tanık raporu : Çin Suudili zengin müşterileri için müslüman mahkûmları talep üzere boğazlayarak öldürüyor.

Bu ülkenin “aşırı kötülük olarak”tanımlanan zorla organ nakillerinde bir milyar dolarlık ölüm ticaretinin bir parçasıdır.

Doğu Türkistan çoktan Uygurların cehennemine döndü. 

Organ çıkarmalar canlı kurbanlar üzerinde yapıldı.Organlar önceden sipariş edildi ve ödemesi yapıldı.Evraklar ve hazırlıklar yapıldıktan sonra müşteri Suudi Arabistan’daki evinden Çin’deki bir takim hastaneden birine geldi.Orada operasyon gerçekleştirildi ve işlem (organ alışverişi)tamamlandı. 

Buna dahil olan bir cerrah ölüm cezasına çarptırılan ,ancak hala nefes alan genç bir mahkumdan bu şekilde çıkarıldığını tarif etti.Bu genç bir müslüman idi.Bir Doğu Türkistanlı Uygur türkü idi.Suudili müşterinin gözünde onun organı helaldi, dini olarak uygundu ve ödediği yüksek fiyata değerdi. 

Çin’in zorla organ nakli sanayı dehşetine hoş geldiniz _1 milyar dolarlık ölüm ticareti.

 Çin’in suçu , makul bir şüphenin ötesinde

Geçtiğimiz haziranda, Çin’in mahkumlardan zorla organ toplama ticaretini araştıran , bağımsız bir mahkeme kesin hükümü yayınladı.Çin’in suçunun “makul bir şüphenin ötesinde”olduğuna oy birliğiyle karar verildi.

Mahkeme oy birliğiyle vicdan mahkumlarından zorla organ toplama işleminin çok sayıda kurbanı içerdiğine  ve uzun süredir uygulandığına karar verdi. 

Mahkeme ayrıca bu zorunlu organ “bağışları” için dini azınlıkların hedef alındığını tespit etti.Bu zulmü görme olasılığı en yüksek olanlar Falun Gong uygulayıcıları ve Uygur müslümanlarıydı.Onlar hiçbir suç işlememiş vicdan mahkumlarıdır. 

Şimdi bir tanık ise ,daha önceki,  müslüman mahkumların bir kısmının talep üzere katledildiğine, dair iddiaları teyit etmek için ortaya çıktı.

Onların organları, “helal organ” isteyen Suudili zenginlere satıldı.Tanık geçen bir medya ziyaretinde,röportajında tanık olduğunu söyleyen bir çinli kadın.O da diğer tanıklar gibi organ çıkarma işleminin canlı mahkumlar üzerinde gerçekleştirildiğini doğruladı.

Cerrah Enver Tohti bu organ çıkarma işlemine katıldını doğruladı. Bir yıl önce ,Suudi müşterilerinin yalnızca müslümanlardan alınan organların dinen uygun olduğuna inandıkları için ,Uygurların “helal organ” için hedef alındığını iddia etti. Aslında Bu İslamın gerçek bir tabiri değil ,ama ticareti durdurmadı.

Enver ,Suudi müşterilerinin evden çıkmadan talep ettiği organ için sipariş verdiğini ve ödeme yaptığını ,ancak canlı nakil işlemi için hazırlıklar tamamlandığında yola çıktığını açıkladı.

Gerçeği Maskelemek

2014 yılında Çin hükümeti zorla organ toplamanın yasaklandığını iddia etti. Durum böyle değil.Bağımsız mahkeme , Çin’de bu iddiaları doğrulayacak ,görgü tanığı ve uzman ifadeleri aracılıyla çok fazla nakil olduğu sonucuna vardı.Raporlar, ülkedeki prosedür sayısının yılda 60.000 ila 100.000 arasında olacağını tahmin ediyor.

Uluslararası toplumdan Çin’in bu davranışını cezaya çarptırmak istendiğinde,Müslüman dünyasının çoğu sessiz kalıyor.

Kaynak 1:  https://iuyghur.com/?p=111568

Kaynak 2. https://www.ccn.com/welcome-to-the-death-trade-china-kills-muslim-prisoners-to-harvest-halal-organs-for-rich-saudis/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *